top of page
bw.png

PERSONLIGT

På grund av en livskris 1976 blev jag mer eller mindre tvingad till förändringar. Förmodligen var det min totala ovilja att sitta fast som fick mig att söka svar på den eviga frågan om hur man skall leva ett tillfredsställande liv. Oavsett anledningen till uppbrottet från mitt gamla liv så började jag 1977 att fördjupa mig i reichiansk kropps-psykoterapi. En intensiv terapi som gav mig fördjupad kontakt och förståelse för mina känslor och uppenbarade familjemönster som styrde mitt liv. Genom detta lärde jag mig att vara med min emotionella historia, att hantera mina projektioner, uttrycka känslor, grunderna i gruppdynamik och att "läsa" kroppen.

Under min första upplevelse av en kvalitativ andningssession 1979, fick jag för första gången några underbara glimtar av känslomässig frihet och ville därefter lära mig så mycket som möjligt om det medvetna sättet att andas. Leonard Orr (grundare av Rebirthingrörelsen) var en viktig lärare för mig under de första åren men den bästa läraren var andningen i sig själv. Jag upplevde den enorma skillnad i kvalité som kommer av att fokusera på avslappning och förlösning snarare än återupplevelser. Detta har varit min hållning ända sen dess. Återupplevelser kan vara mycket intressanta men förlösningen är alltid viktigare än att minnas och att återuppleva.

Under 1978 åkte jag till Indien för första gången. Sammanlagt har jag nu spenderat ca fem år i denna mångfacetterade kultur. Träffat flera så kallade mästare, upplevt skillnaden mellan sekterism och autentisk andlighet, spenderat mycket tid i naturen, lärt känna befolkningen samt studerat en del av den ofantliga mängd andlig och filosofisk litteratur som florerat genom årtusendena. Förutom alla äventyr så har jag tillägnat mig en existentiell överblick, något som vår västerländska livsstil vanligtvis inte understödjer. Under 1988 tog jag för första en grupp till Indien och fungerade som en guide i det yttre såväl som det inre landskap som visar sig när man vistas ett längre tag på denna subkontinent. Indienresorna har fortsatt med varierande fokus.

Varje kris innebär en möjlighet. Nuförtiden försöker jag omsätta allt mitt sökande och mina erfarenheter till en levnadskonst användbar inom livets alla områden, och förmedla den vidare för hälsa och livskvalitet.

bosse.jpg
bottom of page